Hacklab Mikkelin varustaminen

Hacklab Mikkeli

Fuugin säätiö päätti tukea Hacklab Mikkeli ry:n toimintaa keväällä 2015. Avustuksen suuruus on 2000 euroa ja se käytetään kokonaisuudessaan varustamaan yhdistyksen ylläpitämä työtila tarpeellisilla perustyökaluilla ja varusteilla elektroniikan ja 3D-printattavien perusmateriaalien työstämiseksi. Avustuksen turvin varustetaan mm. kolme elektroniikkatyöpistettä, hankitaan tee-se-itse 3D-tulostin, kaksi Raspberry Pi 2 -tietokonetta, muutamia Arduinoja ja FPGA-protopiirejä, kytkentälevyjä sekä muita perustarvikkeita. Lisäksi hankitaan työskentelyyn tarvittavia virtalähteitä, yksi logiikka-analysaattori sekä digitaalinen oskilloskooppi.

Hacklab Mikkeli tarjoaa työtilan sekä avustuksella hankitut varusteet ja työkalut avoimesti jäsentensä käyttöön sekä ohjattuun kokeilukäyttöön hacklabin järjestäminä avoimina yleisöiltoina kerran viikossa. Avustuksen turvin perusmateriaalit, mm. LED-valot, peruskomponentit ja kytkentälevyt, ovat esittely- ja kokeilukäytössä ilmaisia. Työtilasta, tapahtumista ja projekteista julkaistaan avointa blogia Hacklab Mikkelin sivuilla.

 

Hacklab Mikkeli

Hacklab Mikkeli on helmikuussa 2015 perustettu yhdistys, joka ylläpitää Suomen kahdeksatta ja nuorinta hacklabia eli hackerspacea. Lyhyesti, Hacklab Mikkeli on avoin ja yhteisöllinen työtila tieteestä, teknologiasta ja digitaalisesta taiteesta kiinnostuneille Mikkelissä. Yhteisö on laajentunut nopeasti, sen toiminnasta kiinnostuneita on Facebook-ryhmässä yli 50, Facebook-sivulla lähes 100 ja varsinaisia jäseniäkin on yli 30. Temaattisesti Hacklab Mikkelissä avoin lähdekoodi, elektroniikka, muotoilu sekä yhdessä oppiminen ja tekeminen ovat vahvasti edustettuna. Yhdistys järjestää avoimia tilaisuuksia vertaisoppimisen ja avoimen teknologian edistämiseksi.

 

Jätä kommentti