Helsinki Hacklabin remontti loppusuoralla

Uusi elektroniikkalabra
Uusi elektroniikkalabra

šHelsinki Hacklab ry ylläpitää hakkeritilaa/hacklabia Helsingissä, jossa jäsenet voivat rakentaa erilaisia projekteja yhdessä tai itse. Ajatuksena on myös harrastaa ideoidenvaihtoa ja muuta sosiaalista kanssakäymistä.

FUUGin säätiö antoi vuonna 2014 tukea uuden langattoman verkon rakentamiseen, uuden tilan remontointiin ja sähköiseen lukitukseen.

Vanha, kuluttuja-raudasta rakennettu, verkko ei enää kestänyt jokatiistaisten ”kerho-iltojen” suosion kasvua ja nyt avustuksella hankittiin ammattitason laitteet. Kun uuteen tilaan vihdoin saatiin myös internet yhteys niin uusi langatonkin verkko on saatu käyttöön.

Uudessa tilassa kun meidän ja ulkomaailman välissä on vain yksi ovi oli meille vihdoin mahdollista ottaa käyttöön sähköinen lukitus ja kulkukortit, tämä järkeistää avaintenhallintaa merkittävästi. Itse lukko ja sen asennus piti toki ostaa ammattiliikkeestä (ja varsin pöyristyttävään hintaan), mutta lukon ohjaus on toteutettu itse Raspberry Pi -tietokoneella ja erillisellä NFC-lukijalla. Virransyöttö tapahtuu Power over Ethernet (PoE) -teknologialla joten ovelle ei tarvinnut vetää kuin verkkokaapeli. Tähän liittyvää
NFC-lukko-ohjelmistopakettia on käyty koodaamassa Tallinnassa asti.

Lukon ohjaus asennettuna takkatielle
Lukon ohjaus asennettuna takkatielle

Kun kerran oli lupa ja mahdollisuus organisoida seinät uusiksi siten kuin nähtiin tarpeelliset niin remonttia on uudessa tilassa tehty hiukan enemmänkin, tässä on ennen muuttoa ja remonttia kuvattu video jossa kerrotaan jo muutossuunnitelmista (3D mallinnusta käytetty suunnittelun apuna).

Ylimääräiset seinät on poistettu mutta uudesta tilasta (jossa remontti ja tavaroiden paikalleen laittaminen jatkuu yhä) ei vielä ole ehditty kuvata esittelyvideota. Työt on hoidettu talkoina mutta materiaaleja ja talkoolaisten polttoaine- ja ruokakuluja varten on avustus ollut kovasti tarpeellinen.

Aiemmin mainittu tulityötila on yhä roadmapillä mutta siihen liittyvät lupa-asiat mutkistuivat ja emme vielä tiedä milloin se on oikeasti mahdollista toteuttaa.

Kirjoittanut Eero af Heurlin / Helsinki Hacklab

Jätä kommentti