Alternative Party 2024 – 11.–13.10.2024 Tekniikan museo, Helsinki

Mikä on Alternative Party? No se on tietenkin demotapahtuma ja digitaalisen kulttuurin festivaali, jossa on sata tietokonepaikkaa, yhteisöllinen tila, luovaa sisältöä, työpajoja, museokierros, esityksiä ja kilpailuja. Samankaltainen kuin LAN-tapahtuma, mutta tavoitteena on luovuus pelaamisen sijaan.

Tämän vuoden tekoälyteemainen tapahtuma järjestetään 11.–13.10.2024 Tekniikan museossa, Helsingissä, ja se on auki perjantaina ja lauantaina klo 11–00 ja sunnuntaina klo 11–16. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja taustaiset; harrastajat ja ammattilaiset; taiteen tekijät ja teknologistit; demojen ystävät ja tekijät; sekä museovieraat museon aukioloaikojen puitteissa. Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma kerää yhteen luovia ohjelmoijia, visualisteja, muusikoita, suunnittelijoita, tutkijoita ja intohimoisia harrastajia. Tänä vuonna vierailijoiden määrä arvioidaan nousevan yli 400:n. Tarjoamme maailmanluokan aktiviteetteja kuten musiikkiesityksiä, erikoisvieraita, demoskenekilpailuja, tietokonenäyttelyn, seminaareja, työpajoja ja taidenäyttelyn. Lisäksi tapahtuma toimii ystävällisenä kohtaamispaikkana alan ihmisille ja kannustaa osallistujiaan ajattelemaan luovasti ja avoimesti.

Kannustamme avoimuuteen myös kilpailusarjat ylittävällä avoimen lähdekoodin kilpailulla, johon kaikki kilpailutyönsä lähdekoodin avoimesti julkaisevat teokset osallistuvat automaattisesti. Tunnustuspalkinnon lisäksi toivomme julkaistusta lähdekoodista yhdessä valmiin teoksen kanssa löytyvän inspiraatiota uusille demojen tekijöille.

Fuugin säätiön tuella katamme avoimen lähdekoodin kilpailun palkinnot, sekä yleisesti järjestämiseen liittyviä kuluja kilpailujen mahdollistamiseksi.

Jaakko Wallo ja Alternative Party ry saivat Fuugin säätiöltä 1000 euron apurahan Alternate Party -demotapahtuman avoimen lähdekoodin kilpailun palkintoihin sekä kilpailun mahdollistamiseen.

Fuugin säätiö jakaa apurahoja avointen tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseen liittyvään työhön. Säätiön jatkuvaan apurahahakuun voi jättää hakemuksen milloin tahansa. Sama hakija tai hanke voi myös hakea avustusta useita kertoja.

Lue lisää jatkuvasta apurahahausta