Tampere Hacklab sai Fuugin säätiöltä avustuksen toimintaansa joulukuussa 2014. Avustus käytettiin erilaisiin laitehankintoihin, joiden avulla Hacklabin toimintaa saatiin tehostettua merkittävästi.Hacklab Summit Finland on vuotuinen tapahtuma, joka kerää yhteen hacker/maker -kulttuurista innostuneita ihmisiä ympäri Suomen. Tampere Hacklabin saamalla avustuksella merkittävimmät hankinnat olivat Hacklab Summit Finland 2015 -tapahtuman robottikilpailun robottien osat. Tämän lisäksi avustusta käytettiin hacklabin tarpeellisiin laitehankintoihin.
Hacklab Summitin robottikisaan osallistui suuri määrä erinäköisiä ja eri logiikalla toimivia, mutta saman rakennussarjan pohjalta tehtyjä liikkuvia kappaleita. Kisassa kierrettiin labyrintti siten, että robotti joko ohjasi itseään itsenäisesti tai vastaanotti epäsuoria telemetriaan perustuvia ohjauskomentoja. Tällä tavoin mukaan mahtui niin konenäköön kuin kitaralla soitettuihin säveliin perustuvia robotteja.
Tampere Hacklabin tilaan suoraan hankittuja materiaaleja olivat mini-PC, laserleikkurin linssejä, näyttöadaptereita ja lämpöalusta 3D-tulostimeen. Kun käytössä on ollut suuria PC-palvelimia, ne ovat kuluttaneet paljon sähköä ja lisäksi tuottaneet ylimääräistä lämpöä ja melua. Nämä korvattiin nyt minitietokoneella, joka tuottaa tilan perus atk-palvelut. Websivut, tiedostopalvelin ja palomuuri integroitiin tähän, ja toiminta on ollut ongelmatonta. Alusta asti yhteisön tärkeänä sisäänheittotyökaluna on toiminut 3D-printteri. Se sai ehostusta tulostusyksikköön liitettävästä lämpölevystä, jonka ansiosta tulosteet saavat siistimmän pohjarakenteen.
Laservoimaisella leikkurilla jäsenet voivat tietokoneen tarkkuudella leikata vanerista tai pleksistä tarkkoja kappaleita nopeasti. Säteen ohjauksessa ja suuntauksessa käytetään linssejä, jotka ovat kuluvia osia. Laserleikkurissa on ollut muutakin huoltoa vuoden aikana: laserputki on uusittu, kärynpoistolle on rakennettu suodatus, virtalähde uusittu ja käyttövarmuutta lisätty automatisoimalla jäähdytyksen käyttöä. Laite on silti huoltotilassa, sillä ohjainmoottorit ottavat jostain häiriötä.
Pienempiin leikkauksiin ja veistelyyn saimme pysyväislainaan pienen CNC-jyrsimen. Siitä puuttuva karamoottori hankittiin Fuugin säätiön tuella ja laite on nyt käyttökunnossa. CNC-jyrsimellä voi esimerkiksi jyrsiä piirilevyjä.