Vaasa Hacklab: 3D-skannerin ja 3D-kuvantamisohjelman kehitys

Fuugin säätiö päätti tukea Vaasan Hacklab ry:tä hankkeessa, jossa Vaasa Hacklabin tavoitteena on rakentaa ihmiskokoluokan esineiden 3D-skanneri ja pyrkiä kehittämään 3D-kuvamallinnukseen soveltuvia open source -ohjelmistoja yhä pidemmälle. Hankkeessa on ajatus kehittää useasta kuvasta yhdistämällä muodostettavien 3D-mallien luomiseen soveltuva 3D-skannerikokonaisuus open hardware -ajatuksella myös muiden asiasta kiinnostuneiden avuksi ja samalla pyrkiä kehittämään ohjelmistoa.

Vaasa Hacklab hankkii 30 kappaletta Raspberry Pi B+ open hardware -alustoja kameramoduuleineen ja kehittää 3D-skannerikokonaisuuteen tarvittavan järjestelmän telineineen ja ohjelmistoineen. Tavoitteena on rakentaa ihmisten skannaukseen soveltuva liikuteltava kokonaisuus joka on mahdollista viedä erilaisiin tapahtumiin markkinoimaan Vaasa Hacklabia ja avoimen lähdekoodin mahdollisuuksia.

Mikä on hacklab?

Hacklabit (tai hackerspacet, Suomessa nämä sanat ovat synonyymejä) ovat harrastajien ylläpitämiä työtiloja, joissa labien jäsenet voivat toteuttaa omia projektejaan. Kenellä tahansa on mahdollisuus liittyä hacklabin jäseneksi.

Suomessa on tällä hetkellä 7 hacklabia, ja maailmalla niitä on yhteensä ~1200

Yksi kommentti artikkeliin ”Vaasa Hacklab: 3D-skannerin ja 3D-kuvantamisohjelman kehitys”

  1. Aika haastava proge. Millaisia ratkaisuja tähän on keksitty maailmalla? Voiko kameroiden ja tietokoneiden määrää jotenkin optimoida, ettei tarvi joka kuvakulmalle omaa systeemiä?

    Vastaa

Jätä kommentti