Fuugin säätiön lohkoketjuhanke mukana Suomi 100 -juhlavuodessa

Fuugin säätiön hanke “Lohkoketjuilla liiketoiminta lentoon – yhdessä ideoiden” on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Avoimia tietojärjestelmiä tukeva Fuugin säätiö järjestää Aalto-yliopiston kanssa hackathon -tapahtumien sarjan, jossa opiskelijat ja yritykset yhdessä luovat ja kokeilevat ideoita lohkoketjutekniikan hyödyntämiseksi.

Mitkä lohkoketjut?

Lohkoketjujen avulla voidaan rakentaa tietojärjestelmiä, jotka perustuvat aukottomaan luottamukseen. Lohkoketjuteknologian avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi digitaalisia valuuttoja, älykkäitä sopimuksia tai mikromaksuja. Se tekee mahdolliseksi aukottoman digitaalisen äänestysjärjestelmän tai identiteetin hallintarekisterin. Monen asiantuntijan mukaan lohkoketjut mullistavat maailman kuin internet aikoinaan. 

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Fuugin säätiö haluaa olla mukana mahdollistamassa lohkoketjujen kehitystä ja yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Lohkoketjuteknologian osaamisella Suomi voi toimia edelläkävijänä esimerkiksi terveydenhuollon potilasjärjestelmien saralla.

Lue lisää: Lohkoketjut Fuugin säätiön teemavuodeksi

Hackathon-tapahtumat

Vuonna 2017 Fuugin säätiö järjestää yhdessä Aalto-yliopiston kanssa siis hackathonien sarjan, joissa opiskelijat ja yritykset yhdessä ideoivat ja kokeilevat lohkoketjuteknologian mahdollisuuksia.

Järjestettäviä tapahtumia on kolme, joista ensimmäinen ideointipaja, ”Messissä – Inclusion”, järjestettiin 15.3. Seuraavaksi vuorossa on pilottityöpaja ”From Ideas to Demos” 21.4. ja lopuksi ”From Demos to Markets” 8.5. Tapahtumat järjestetään Helsingissä ja Espoossa, ja niihin voi ilmoittautua mukaan recon.site -sivujen kautta. Fuugin säätiö palkitsee hackathonien parhaat tiimit ja tulokset rahapalkinnoin.

Seuraa hankkeen tapahtumia Suomi100-sivustolla

Yhteistyökumppanit

Lohkoketjuilla liiketoiminta lentoon -hankkeen toteutuksesta vastaavat Fuugin säätiö ja Aalto yliopiston Recon.site -hanke. Mukana ovat myös seuraavat yhteistyökumppanit:

 

Katso myös

recon.site
suomifinland100.fi/project/lohkoketjuilla-liiketoiminta-lentoon-yhdessa-ideoiden/

 

 

Jätä kommentti