Linux@Pertunmaa

Linux@Pertunmaa

Linux@Pertunmaa

Ei kommentteja artikkeliin Linux@Pertunmaa
Tux ja Pertunmaan kunnan logo

Pertunmaan kunnassa aloitetaan Fuugin säätiön tuella Linuxin ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käytön edistämiseen pyrkivä hanke osana työpajatoimintaa. Lyhyen Linux-esittelyn ja historian jälkeen upotetaan nyrkit syvälle saveen ja katsotaan, mitä Linuxin kanssa oikeasti voi saada aikaan.

Ohjelmassa on perusmuotoisen nettisurffailun lisäksi mm. oheislaitteiden kytkemistä, katsausta multimedian tuotantoon ja julkaisutyökaluihin, suunnitteluohjelmistoihin tutustumista sekä tietoturvaohjelmistojen ja -ominaisuuksien läpikäyntiä. Niin, saatammepa pelaillakin hieman.

Laajemmassa kontekstissa hankkeeseen nivoutuu myös kiertotalouden edistäminen – osallistujat voivat tuoda omia laitteitaan kokeilu- ja käyttöalustaksi. Tämä ei tarkoita sitä, että surffailemme pelkästään nuhapumpuilla netissä. Linuxia pääsee ajamaan myös ajantasaisella raudalla.

Osallistumisoikeutta ei ole rajattu. Linux@Pertunmaa kutsuu kaikki kuntalaiset ja vapaa-ajanasukkaat; koululaiset, opiskelijat, työssäkäyvät, yrittäjät ja työttömät mukaan toimintaan. Toivomme myös, että hanke avaisi työllistymis- ja opiskelukanavia sekä loisi uusia yritysideoita.

Jätä kommentti

Liity sähköpostilistalle

Valitse lista(t):

Back to Top