Linux@Pertunmaa

Tux ja Pertunmaan kunnan logo

Pertunmaan kunnassa aloitetaan Fuugin säätiön tuella Linuxin ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käytön edistämiseen pyrkivä hanke osana työpajatoimintaa. Lyhyen Linux-esittelyn ja historian jälkeen upotetaan nyrkit syvälle saveen ja katsotaan, mitä Linuxin kanssa oikeasti voi saada aikaan.

Ohjelmassa on perusmuotoisen nettisurffailun lisäksi mm. oheislaitteiden kytkemistä, katsausta multimedian tuotantoon ja julkaisutyökaluihin, suunnitteluohjelmistoihin tutustumista sekä tietoturvaohjelmistojen ja -ominaisuuksien läpikäyntiä. Niin, saatammepa pelaillakin hieman.

Laajemmassa kontekstissa hankkeeseen nivoutuu myös kiertotalouden edistäminen – osallistujat voivat tuoda omia laitteitaan kokeilu- ja käyttöalustaksi. Tämä ei tarkoita sitä, että surffailemme pelkästään nuhapumpuilla netissä. Linuxia pääsee ajamaan myös ajantasaisella raudalla.

Osallistumisoikeutta ei ole rajattu. Linux@Pertunmaa kutsuu kaikki kuntalaiset ja vapaa-ajanasukkaat; koululaiset, opiskelijat, työssäkäyvät, yrittäjät ja työttömät mukaan toimintaan. Toivomme myös, että hanke avaisi työllistymis- ja opiskelukanavia sekä loisi uusia yritysideoita.

2 kommenttia artikkeliin ”Linux@Pertunmaa”

 1. Hienoa! Minulla on vuosia ollut vastaavia ajatuksia, koulutuksia ja työpajoja (sekä palkatusti että vapaaehtoisesti), mutta en ole kunnolla onnistunut markkinoimaan ja tuotteistamaan niitä, levittämään sanaa. https://mesenaatti.me/1156/_/ Aionkin ottaa yhteyttä teille Pertunmaalle päin lähiaikoina. Kenties löytyy uutta yhteistyötä ja laajempia yhteisöjä laajentamaan hyviä käytäntöjä.

  Vastaa
  • Hei, markkinointi on tosiaankin haasteellista. Kävijämäärät eivät ole olleet toivotulla tasolla. Osansa tässä on varmasti myös koronapandemialla. Laitoimme ovet kiinni tänä syksynä suunniteltua aiemmin. Loppuvuosi on tarkoitus vetää henkeä ja kehittää markkinointia ja vetäviä teemoja ensi kevään jatkoa varten.

   Tutkin tarkemmin tuota VALO-PC -ideaa tuonnempana. Itselläni on käynyt vastaavia suunnitelmia mielessä, mutta idean koeponnistus tuttavien keskuudessa ei ole rohkaissut yrittämään laajemmin. Linux itsessään ei myy ansaitsemallaan tasolla. Pyrin keksimään ensi kevääksi erilaisia teemoja, jotka toteutetaan Linux-koneilla. Onnea ja menestystä, seuraan tapahtumia taustalla!

   Vastaa

Jätä kommentti