Koneet Kiertoon tamperelaisten tietoisuuteen

Koneet Kiertoon tamperelaisten tietoisuuteen

Koneet Kiertoon tamperelaisten tietoisuuteen

3 kommenttia artikkeliin Koneet Kiertoon tamperelaisten tietoisuuteen

     

Koneet Kiertoon sai FUUG:lta taloudellista avustusta 2014 syksyllä 1000€ käytettyjen tietokoneiden kierrätystä sekä Linux -käyttöjärjestelmän jakelua edistävään toimintaan. Tuella saatiin mainostoimiston kautta Johanna Lassy-Mäntyvaara avustamaan Koneet Kiertoon osuuskuntaa saamaan näkyvyyttä paikallisessa mediassa, sekä radiossa että printatussa muodossa. Tämän jälkeen yleinen tietoisuus osuuskunnasta on silminnähden ollut nousussa. Erityisesti juttu paikallislehdessä (Tamperelainen) toi huiman määrän yhteydenottoja. Tämän lisäksi tietokoneita on tullut selvästi aikaisempaa enemmän kierrätettäväksi. Tietokoneita on myös saatu maailmalle kunnostettuina toiselle kierrokselleen enemmän.

FUUG:lta saatu taloudellinen tuki kattoi osaltaan myös osuuskunnan osallistumisen Vihreä Joulu -tapahtumaan. Vihreä Joulu on Tampereella vuosittain järjestettävä ekologisten ja eettisten tuotteiden sekä palveluiden messutapahtuma. Siellä kohtaavat erilaiset vihreitä arvoja painottavat yritykset ja kuluttajat.

Koneet Kiertoon

Koneet Kiertoon OK:n tarkoituksena on kierrättää vanhoja tietokoneita ja muita ATK-laitteita. Vanhat tietokoneet saadaan lahjoituksina yrityksiltä ja ykstyishenkilöiltä. Ensimmäisenä tuhotaan kaikki edellisen käyttäjän tiedot tietoturvallisesti, minkä jälkeen tietokoneisiin asennetaan Linux -käyttöjärjestelmä, joka tekee vanhemmastakin tietokoneesta sulavakäyttöisemmän. Kun tietokone on uudelleenasennettu, tarkistettu ja käyttövalmis, se myydään edullisesti eteenpäin esimerkiksi eläkeläisille tai opiskelijoille.

Koneet Kiertoon on toiminut osuuskuntana noin kaksi vuotta. FUUG:n avustuksella saadun lisätietoisuuden innoittamana liiketoimintaa ollaan kasvattamassa ja osuuskunta onkin muuttumassa osakeyhtiöksi. Koneet Kiertoon toimii Tampereen keskustassa osoitteessa Itsenäisyydenkatu 16. Lisätietoa voit etsiä Koneet Kiertoon Facebook -sivuilta ja/tai osoitteesta www.koneetkiertoon.fi.

Koneet Kiertoon

Koneet Kiertoon vasemmalta: Oskari Lähde, Eero Lähde, Juuso Alasuutari, Paul Brown

3 Comments

 1. Ville K  - 24.8.2015 - 06:09
  Vastaa /

  Loistavaa, todella hieno ajatus Koneet Kiertoon -herroilla! Lisäksi tuo Vihreä Joulu -tapahtumakin oli täysin uusi juttu minulle, täytyy vierailla ensi kerralla.

 2. Heikki  - 9.6.2016 - 12:15
  Vastaa /

  Hieno ajatus! Mikä Linux koneisiin asennetaan? Arvelen Ubuntua. Oma kakkoskone heräsi kanssa horroksesta kun winkkari lähti formatoinnin mukana ja rullaa nyt nätistin Ubuntulla.

  • Paul Brown  - 9.6.2016 - 14:25
   Vastaa /

   Hei Heikki, kyllä, meillä tarkemmin UbuntuMATE. Se on meidän kokemuksessa osoittautunut hyväksi monella eri tavalla — on hyvin suomennettu, tuntuu pelittävän Lubuntua paremmin, on hyvä esteettömyystuki ja mitä monesti tarkeintä: on yksinkertainen, selkeä käyttöliittymä.

Jätä kommentti

Liity sähköpostilistalle

Valitse lista(t):

Back to Top