Xorg foundation vierailee Happy Hacking Day -tapahtumassa

Neljättä kertaa Haaga-Heliassa järjestettävä Happy Hacking Day kasvaa kolmipäiväisen kansainvälisen tapahtuman järjestäjäksi.

Syyskuun 21.-23. päivä Happy Hacking Day 4.0 tarjoaa puitteet vuosittain järjestettävälle X.org -kehittäjätapahtumalle XDC2016. X.org on säätiö joka tarjoaa avoimen lähdekoodin toteutuksen graafiselle käyttöliittymälle ja se on suosittu ratkaisu erityisesti Linux- ja Unix-ympäristöissä. Maailmassa käyttäjiä ohjelmistolla on ollut kymmeniä miljoonia sen elinkaaren aikana.

Tapahtumia on järjestetty aikaisemmin vuosittain eri paikoissa kuten mm. Portlandissa, Toulousessa, Torontossa, Nurnbergissä ja nyt saadaan mukaan tähän joukkoon Helsinki. On harvinaista saada vieraaksi huippukehittäjiä ympäri maailmaa esimerkiksi Intelin, Googlen, Texas Instrumentin ja Hewlett-Packardin kaltaisista yrityksistä. Kokemuksemme perusteella Happy Hacking Day voi tarjota puitteet tämän kaltaisille tapahtumille Suomessa myös tulevaisuudessa, jonne kannattaa tulla ja osallistua.

Aikaisempina vuosina Happy Hacking Day -tapahtumaa on tähdittänyt mm. Internet-oscarilla palkittu guru Richard Stallman ja tapahtumassa on käynnistetty Suomen suosituimmaksi joukkorahoitusprojektiksi noussut legendaarisen Pahkasian joukkorahoitushanke. Tähän hakkerihenkiseen tapahtumaan on vapaa pääsy ja tapahtumaa voi seurata verkosta sekä rekisteröityä www.happyhackingday.org sivuston kautta.

X.org live stream suorana Pasilan auditoriosta näkyy YouTube kanavalla.

Lisätietoa järjestettävästä Happy Hacking Day 4.0 tapahtumasta antaa Tuomo Ryynänen <tuomo.ryynanen@haaga-helia.fi>. Tapahtuman järjestämistä ovat tukeneet Intel Finland, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Fuugin säätiö.

Happy Hacking Day 4.0 -lyhyesti:

Aika: 21-23.9.2016
Paikka: Ratapihantie 13 00530, Helsinki (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Pasila)
Verkko: www.happyhackingday.org, https://www.x.org/wiki/Events/XDC2016/
Live: https://www.youtube.com/channel/UCXlH5v1PkEhjzLFTUTm_U7g

Happy Hacking Day -tarjoaa mielellään puitteita avoimen lähdekoodin ja vapaiden ohjelmistojen kehittämiselle myös vastaisuudessa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Xorg foundation vierailee Happy Hacking Day -tapahtumassa”

Jätä kommentti