Hackaton Kilo elämäniloo – MyLife and MySpirit ratkoi sote-haasteita

Kolmisenkymmentä terveyshakkeria kokoontui joulukuussa Aalto-yliopistolle ratkomaan sote-haasteita. Tehtävänä oli ideoida uusia innovatiivisia ratkaisuja terveydenhuollon ongelmiin käyttäen hyväksi biohacking-ajattelutapaa, MyData-periaatteita ja lohkoketjuteknologioita.

Tiimit ratkoivat haasteita neljässä eri kategoriassa:

Vastuuongelma: ihmisten tulisi ottaa vastuu omasta terveydestään ja elintavoistaan. Miten muutos saadaan aikaan dataa hyödyntämällä?
Dataongelma: digitaalisessa yhteiskunnassa myös terveys on datakeskeistä. Miten dataa saadaan hyötykäyttöön myös ennaltaehkäisevään toimintaan?
Taloudellinen ongelma: 10% kansalaisista käyttää 90% terveysbudjetista. Miten digitalouden haasteet voitaisiin ratkaista datan avulla?
Kestävyysongelma: väestö ikääntyy ja terveydenhuolto vie yhä enemmän resursseja. Miten epäyhtälö ratkaistaan resurssien suhteen, miten dataa hyödynnetään?

Ongelmia ratkottiin neljässä tiimissä ja voiton vei Health Mining -tiimi, joka ideoi ratkaisun taloudelliseen ongelmaan ja sai palkinnoksi 2 500 €. Toiseksi tuli Healthereum (1 000 €) ja kolmanneksi Fantastic Four Minus Two (500 €). Palkinnoista vastasi Fuugin säätiö ja tilaisuuden järjestelyistä huolehtivat Recon.site, DOB-hanke, Centre for Health and Technology ja Aalto-yliopisto.

Lisätietoja

Jätä kommentti