Lohkoketjun ytimeen: matka Ethereum-kehittäjien konferenssiin

Lohkoketjuteknologia murtautui yleiseen tietoisuuteen vuonna 2017. Bitcoinin kurssiheilahtelut ovat herättäneet tunteita, mutta lohkoketjujen merkitys ulottuu paljon pörssikeinotteluja syvemmälle. Luottamusta, arvoa, identiteettiä ja oikeudenmukaisuutta määritellään uusin tavoin. Vuonna 2013 syntynyt Ethereum on keskeinen kehittämisalusta, jota tuhannet ohjelmoijat ja startup-yrittäjät käyttävät Web 3.0 -sovellusten rakentamiseen.

EDCON on kiinalaisen LinkTime-yrityksen organisoima Ethereum-yhteisökonferenssi, joka esittelee teknologian uusimmat tuulet ja kokoaa yhteen toimijat ympäri maailmaa. Konferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran Pariisissa 2017, ja toukokuussa 2018 yhteisö kokoontuu Torontoon, yhteen merkittävimmistä lohkoketjukeskittymistä. Pääpuhujina ovat keskeiset Ethereum-kehittäjät ja uusia sovelluksia esitellään Superdemo-kilpailussa.

Teen väitöskirjaa Ethereumista kasvatustieteen näkökulmasta. Tarkastelen ilmiötä tarinoiden, yhteisön rakenteen, oppimisen ja jaettujen merkitysten kannalta. Avoin kehittämisalusta, kryptotalous ja hajautettu päätöksenteko yhdistyvät Ethereum-projektissa kiinnostavalla tavalla. Fuugin säätiön tukemana pääsen osallistumaan EDCON-konferenssiin, keräämään tutkimusaineistoa ja viestimään Ethereumin ominaisuuksista ja merkityksistä laajemmalle yleisölle.

Teksti: Sami Kivelä
Kuva: www.ethereum.org (public domain image)

2 kommenttia artikkeliin ”Lohkoketjun ytimeen: matka Ethereum-kehittäjien konferenssiin”

 1. Olisikohan Fuugin säätiö taho, joka olisi kiinnostunut kehittämään suomalaiseen lukiokoulutukseen oppimisen kannustin- kirjaamisjärjestelmää jaetun tilikirjan ideaan perustuen?

  terveisin
  Simo Sinervo
  Rehtori
  Ruoveden lukio

  Vastaa
  • Emme voi vastata etukäteen, riippuu täysin hakemuksen sisällöstä. Tee hakemus niin käsittelemme sen seuraavassa kokouksessamme kesäkuussa.

   Vastaa

Jätä kommentti