ActivityWatchin lisäkehitys Fuugin rahoituksen avulla

ActivityWatch on avoin (MPL 2.0 lisenssin mukainen) tietoteknisten laitteiden ajankäytön seurantaohjelma, joka mahdollistaa automaattisen käyttödatan keräyksen eri laitteilla ilman kolmansia osapuolia. ActivityWatchin päätarkoitus on tarjota toimiva, laadukas ja ei-kaupallinen vaihtoehto tietokoneiden ja puhelimien käyttödatan keräämiseen. Samalla parannetaan kuluttajan yksityisyyden suojaa datan hajauttamisen myötä.  ActivityWatchia on tuettu Linuxilla, macOS:lla, Windowsilla ja Androidilla. Tämä mahdollistaa sovelluksen käytön eri laitteilla tarjoten käyttäjille mahdollisuuden tarkastella laitteiden käyttöä kokonaisvaltaisesti. ActivityWatch vastaa kysyntään ohjelmistolle, joka mahdollistaa monipuolisen raakadatan keräyksen ja analysoinnin ilman yksityisyyden vaarantumista. 

ActivityWatchin ensimmäinen prototyyppi syntyi 2014, kun pääkehittäjä Erik Bjäreholt aloitti tietotekniikan opinnot Lundin yliopistossa. 2016 Erik ja hänen veljensä Johan uudelleenkirjoittivat arkkitehtuurin ja ohjelman nykyinen versio sai alkunsa. Viime vuosina ActivityWatch on kasvanut ulos harrasteprojektin raameista ja on kerännyt tuhansia käyttäjiä ja kymmeniä kehittäjiä.

ActivityWatch on saanut korkeita arvosteluja esimerkiksi AlternativeTo sivustolla. Ohjelmisto on tykkäysten määrää tarkastellessa ajanhallintaohjelmistojen kärjessä ja hyödyntää avointa lähdekoodia ylivoimaisesti eniten verrattuna muihin vastaaviin projekteihin ja sovelluksiin.

Käyttäjäkuntamme sisältää kaikenlaisia käyttötarkoituksia: henkilökohtaisen tuottavuuden mittaaminen ja kehittäminen, projekteihin käytettyjen tuntien mittaus ja tutkimuksiin liittyen ruutuaikaan, tuottavuuteen ja mielenterveyteen.

ActivityWatchiin tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu paitsi ohjelmiston optimointi niin yksityishenkilöiden kuin yhteisöjenkin tarpeisiin.

Projektin foorumilta (https://forum.activitywatch.net/c/features) löytyy paljon käyttäjien pyytämiä ominaisuuksia joita ei vielä olla kyetty toteuttamaan resurssien puuteesta johtuen. Näihin sisältyy mm. synkronisointi laitteiden välillä, paranneltu kategorisointi ja mahdollisuus poistaa sovelluksia ActivityWatchin valvonnan alaisuudesta.

Kuvat esittelevät ohjelman näkymää oman datan tarkasteluun.

Fuugin rahoitusta tullaan hyödyntämään synkronisoinnin kehittämiseen ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Haluamme helpottaa käyttöä ja mahdollistaa uudenlaisia käyttötarkoituksia ja helpompaa datan tarkastelua. Uskomme että synkronisointi saadaan rahoituksen avulla valmiiksi muutamassa kuukaudessa.

Lisää tietoa projektista löytyy seuraavista lähteistä: 

GitHub: https://github.com/ActivityWatch/activitywatch

Nettisivut: https://activitywatch.net/

Foorumi: https://forum.activitywatch.net/c/features 

Jätä kommentti