Hacklab Mikkelin Craftlabissa yhdistettiin käsityöt ja koodaus

Syksyllä 2022 Hacklab Mikkeli ry:n tiloissa on kokoonnuttu arduinon ja käsityön luontevaan yhteistyöhön. Paja tavoitti uusia kävijöitä koodaamista aloittelevista ja myös kokeneita ohjelmoinnin soveltajia. Jokainen sai haastaa osaamistaan itse valitsemansa projektin parissa. Osallistujat olivat motivoituneita, aktiivisia ja valmiita ratkaisemaan käsityön ja koodin aiheuttamia haasteita!

Craftlab kookoontui neljästi teknologiakasvattajan ohjaamalle paja-kerralle, joiden välissä jokainen sai itsenäisesti työstää projektiaan eteenpäin. Ilman apua ei jääty itsenäisellä työskentelyaikana vaan yhteydenpito oli tiivistä ja ongelmia ratkaistiin yhteisöllisesti. Pajan aikana syntyi muunmuassa bluetooth-kaiutin, etäohjattava kahvinkeitin, e-tekstiilejä ja sääasema.

Pajaa varten saimme Fuugin rahoituksella hankittua käsityönä tehtyihin kotelointeihin materiaaleja ja tarvikkeita. Koodaamista ja ohjelmointia varten hankimme Arduino Uno kehitysaslustoja, sekä e-tekstiileihin soveltuvia ommeltavia LilyPad mikrokontrollereita, sekä peruskomponentteja.

https://hacklabmikkeli.fi/

Video Craftlabista:
https://bit.ly/3TlOcHf

Jätä kommentti