Paul Brown: Koneet Kiertoon

Koneet Kiertoon -perustaja Paul Brown
Koneet Kiertoon -perustaja Paul Brown

Fuugion säätiö päätti tukea Koneet Kiertoon -hanketta vuonna 2014.

Koneet Kiertoon-nimisen organisaation tarkoituksena on kierrättää vanhoja tietokoneita asentamalla niihin Ubuntu Linux -käyttöjärjestelmä. Koneen alkuperäisellä käyttöjärjestelmällä ei ole väliä, Linux toimii koneessa kuin koneessa. Se on avoimen lähdekoodin järjestelmä, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että erillisiä maksullisia virustorjuntaohjelmia ei tarvita. Linux on amerikkalais-suomalaisen Linus Torvaldsin kehittämä käyttöjärjestelmä, joka toimii pohjana muun muassa Android-järjestelmälle.

Yhä useammin pari vuotta vanhan tietokoneen tilalle ostetaan uusi kone. Koneet Kiertoon ja sen perustaja Paul Brown taistelee tätä kulttuuria vastaan. Asentamalla Linux-käyttöjärjestelmän tietokoneelle saa lisää ”elinaikaa”. Ja mikäli kone ei toimi, niin Koneet Kiertoon purkaa sen osiin ja kierrättää kaiken mahdollisen.

Koneet Kiertoonin perusajatuksena on myydä kunnostettuja, toimivia uusiotietokoneita vähävaraisille.  ”Koneen ostoa harkitsevan kannattaa ilman muuta tulla tutustumaan meidän toimintaan.” kertoo Paul Brown.

Lisätietoja  http://www.koneetkiertoon.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Paul Brown: Koneet Kiertoon”

Jätä kommentti