Iltasatu.org tuo lastenkirjat nettiin

Iltasatu.orgFuugin säätiö myönsi joulukuussa apurahan iltasatu.org-satupalvelun jatkokehitykselle.

Iltasatu.org on sähköinen satukirjasto, joka tarjoaa lastenkirjoja verkossa maksutta. Sadut voi ladata e-kirjoina tabletille tai lukea suoraan matkapuhelimella. Digitaalisen satupalvelun ideoivat ulkosuomalaiset äidit, jotka kaipasivat lapsilleen suomenkielistä luettavaa.

Sivustolta löytyvät kirjat ovat tekijänoikeuksista vapautuneita klassikkosatuja, kuten Peter Pan, Prinsessa Ruusunen ja Pieni Tulitikkutyttö. Mukana on myös tunnettuja suomalaisia lastenkirjojen kirjoittajia ja kuvittajia, muiden muassa Timo Parvela, Krisiina Louhi, Hannele Huovi ja Virpi Penna. Nyt satuja on palvelussa jo nelisenkymmentä, ja valikoima kasvaa. Iltasatu.org myös julkaisee lastenkirjoja uusilta tekijöiltä, ja tarjoaa heille apua taitossa ja markkinoinnissa. Sivustoa ylläpitää keväällä 2015 perustettu yhdistys.

Fuugin apurahalla yhdistys teettää sivustolle teknisiä parannuksia, joilla palvelun käytettävyys paranee.

Yksi kommentti artikkeliin ”Iltasatu.org tuo lastenkirjat nettiin”

  1. Tyttäreni asuu kolmen lapsensa kanssa Australiassa. Onko siellä myös mahdollista katsoa/kuunnella suomalaisia lasten taruja, iltasatuja, tarinoita? Lapset ovat iältään yhdeksän, kuusi ja kolme kuukautta.
    Suomi on lapsille kolmas kieli, kotikielenä puhutaan pääasiassa saksaa tai englantia. Mutta mummona tahtoisin heidän oppivan edes kielen alkeet.

    Vastaa

Jätä kommentti