Maksumuistutustoiminto Odooseen Fuugin säätion tuella

Tawastan kehittämä toteutus erääntyneiden laskujen hallintaa on julkaistu. Kuvaus ratkaisusta lyhyesti:

1. Maksumuistutusmoduuli on käännetty ja testattu, ettei siinä ole mitään suoria ristiriitoja muistutusten osalta Suomessa.

2. Laskuille on tehty oma valikkonäkymä, josta näkee helposti kaikki erääntyneet laskut. Erääntyneet laskut voi hakea myös alkuperäisessä laskunäkymässä, mutta tämä vaatii ylimääräisiä toimia. Laskuille on tehty apukenttiä, joilla voi seurata laskun tilaa.

3. Moduuuli mahdollistaa kolmen viivästysmaksun käytön ja niiden määrän valinnan:

  • Viivästyskorko
  • Maksumuistutus
  • Perintäkulut

4. Laskuista voidaan luoda muistutusmaksu, jolle lisätään automaattisesti valitut viivästysmaksut.

Lisätiedot: https://github.com/Tawasta/account_followup_overdue_invoice

Moduuli on tällä hetkellä vain Odoon 8 -version kanssa yhteensopiva, johtuen (osin) siitä, että 9-versiossa maksumuistutusmoduuli on siirretty vain Enterprise-käyttöön. Moduulista jatkokehitetään itsenäinen Odoo 9 -yhteensopiva versio, joka ei ole riippuvainen kyseisestä maksullisesta ominaisuudesta. Valmistusmisajankohtana Q1/2017.

Moduuli pyrittiin jättämään mahdollisimman yleiskäyttöiseksi, eikä siinä ole esim. pakotettu käyttämään Suomen perintälain mukaisia käytänteitä, vaan ne ovat lopulta käyttäjän vastuulla. Myöskään laskupohjiin ei ole lisätty tekstiä muistutusmaksuista, koska tämä vaikuttaisi liian radikaalisti laskun asetteluun.

Jätä kommentti