Kouvola Hacklabin työtilan varustelu on valmistunut

Kouvola Hacklab ry sai viime vuonna Fuugin säätiöltä 2500 euron avustuksen toimitilojen varusteluun. Lahjoituksen avulla yhdistyksen uusia toimitiloja varusteltiin vuoden 2018 alkupuolella. Hankinnat kohdistettiin palvelemaan laajasti koko jäsenistön tarpeita.

Avustuksen turvin toimitilaan hankittiin erilaisia laitteita ja tarpeita palvelemaan tulevia projekteja. Suurimpana yksittäisenä hankintana yhdistykselle hankittiin 3D-tulostin. Tulostimeksi valikoitui Prusa i3 MK3. Oleellisena osana projektia oli yhteisesti toteutettu tulostimen kasausoperaatio. Näin projektissa mukana olleille muodostui jonkinlainen käsitys tulostimen toiminnasta. Lisäksi tulostimeen hankittiin sen kylkeen tarvittavaa oheismateriaalia.

Tilaan hankittiin myös erilaisia käsityökaluja palvelemaan niin elektroniikkaprojekteja, kuin myös yleisesti käsityöprojekteja. Hankinnoissa pyrittiin huomioimaan jäsenistön tarpeet, sekä jo tilasta löytyvät välineet. Yhdistykselle hankittiin myös juotoskäryimuri tuomaan mukavuutta elektroniikkatyöskentelypisteelle. Avustuksen turvin Labille kasattiin myös komponenttivarasto ja muista tarvikkeista muodostuva varasto.

Kouvola Hacklab ry on käsityökulttuurista ja elektroniikasta kiinnostuneiden ihmisten 2017 perustama yhdistys. Uusiin toimitiloihin pääsimme muuttamaan lokakuussa 2017 ja tiloja on rakennettu sen jälkeen koko ajan toimivammaksi kokonaisuudeksi. Tilat löytyvät Kouvolan keskustan tuntumasta yhdistysten käyttöön perustetusta Porukkatalosta. Toimitilan lisäksi yhdistys järjestää erilaista elektroniikkaan liittyvää koulutustoimintaa ja teemailtoja.

Fuugin säätiön avustus mahdollisti Kouvola Hacklabille monta hankintaa, joiden toteutuminen ilman avustusta eivät olisi olleet mahdollisia. Yhdistys kiittää suuresti tuesta.

Kouvola Hacklab

Jätä kommentti