Wekan kanban-taulun perustoimintojen kehityksen tulokset

Wekan on Trellon kaltainen kanban-taulu jota kehittää vapaaehtoistiimi ohjelmoijia ympäri maailmaa. Wekan on avointa lähdekoodia MIT-lisenssillä ja eroaa koodiltaangrafiikoiltaantoiminnoiltaan ja kielitueltaan Trellosta. Wekanin voi asentaa palvelimelle, omalle koneelle tai sisäverkon palvelimelle niin että tietoja ei tarvitse antaa ulkopuoliselle yritykselle. Tämä on tärkeää myös EU:n tietosuojauudistuksen takia, josta lisää Wekan wikissä.

Fuugin säätiö tuki vuonna 2017 Wekania 1000 euron avustuksella. Apuraha käytettiin puuttuvien perustoimintojen toteuttamiseen, jotta yhä useampi voi ottaa Wekanin käyttöön.

Wekan nykyisiä toimintoja. Siirrä tai kopioi kortti toiselle taululle, WIP rajat, mukautetut kentät, alitehtävät, etsi taulun sisällöstä hakusanalla, kopioi tarkistuslistan malli usealle kortille, jne.
Swimlane esimerkki. Näkymät samasta painikkeesta useamman kerran klikkaillessa ovat Listat / Swimlanet / Kalenteri.
Kalenteri korttien/tehtävien eräpäiville jne.
Käyttäjähallinta. Pelkkä Wekan puolella kirjautumistavat: salasana, CAS, ja melkein valmiina tulossa OAuth2, LDAP, jne. Sandstorm puolella on Google/GitHub/LDAP/SAML/kirjautumissalasana sähköpostiin.
Mobiiliselaimilla Wekan toimii nyt paremmin
Mobiili Swimlane näkymä ei ole toteutettu vielä

 

Wekan kehitykseen voi osallistua GitHubin kautta, lisätietoja wikissä. Kehityksen etenemistä voi seurata tiekartalta ja muutoslokista.

Yksi kommentti artikkeliin ”Wekan kanban-taulun perustoimintojen kehityksen tulokset”

Jätä kommentti