Taudinpurkauspelin jatkokehityksen tulokset

Fuugin säätiö myönsi syksyllä 2015 Helsingin yliopiston Eläinlääketieteelliselle tiedekunnalle 5 000 euron avustuksen tiedekunnalle kehitettävän Taudinpurkauspelin jatkokehitystä varten. Taudinpurkauspeli on eläinlääketieteen opiskelijoille tarkoitettu web-sovellus, jolla luodaan pelinomainen oppimisympäristö opiskelijoiden käyttöön. Pelissä ratkotaan erilaisia tautitapauksia ja pyritään määrittämään niiden diagnoosi pelaamisen aikana kerättävien lisätietojen avulla.

Fuugin säätiön myöntämän avustuksen avulla keväällä 2015 aloitettua Taudinpurkauspelin kehityshanketta oli mahdollista jatkaa, jotta peliin voitiin lisätä uusia tärkeitä toiminnallisuuksia ja peliä saatiin muokattua muuttuvien tarpeiden mukaan. Taudinpurkauspeli on ollut Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa opetuskäytössä vuosittain syksystä 2015 alkaen ja peliä on vuosien varrella päässyt pelaamaan noin 300 opiskelijaa.

Vuosien varrella peliin on kehitetty Fuugin säätiön myöntämän avustuksen avulla uusia ominaisuuksia, jotka parantavat pelikokemusta ja helpottavat opettajien työtä muun muassa mahdollistamalla sujuvan pelattavien casejen muokkauksen. Taudinpurkauspelin ulkoasu uusittiin ja opiskelijoilla tulee olemaan tulevina vuosina käytössä uusia toiminnallisuuksia kuten casejen uudelleenpeluu. Myös opiskelijoilta saatu palaute on ollut kannustavaa. Opiskelijat ovat kertoneet oppineensa pelaamiensa pelien avulla taudinpurkausten logiikkaa.

Taudinpurkauspelit ovat pelattavissa osoitteessa https://tautiset-pelit.it.helsinki.fi. Voit myös seurata Taudinpurkauspelin kehitystä Githubissa.

Fuugin säätiön avustus on mahdollistanut Taudinpurkauspelin kehittämisen jo usean vuoden ajan ja antanut mahdollisuuden kehitystyölle, joka ei muuten olisi ollut mahdollista. Olemme erittäin kiitollisia Fuugin säätiön joustavuudesta ja tuesta, jota olemme Fuugin säätiöltä vuosien varrella saaneet. Kiitos paljon koko Taudinpurkauspelin kehitystiimin puolesta!

Yksi kommentti artikkeliin ”Taudinpurkauspelin jatkokehityksen tulokset”

Jätä kommentti