Hacklab Jyväskylä ry uusii tilansa Fuugin tuella

Hacklab Jyväskylä ry on keskisuomalainen elektroniikan, tietotekniikan ja käsitöiden harrastekerho. Voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen tarkoituksena on tarjota edulliset ja turvalliset tilat sekä työkalut monenlaisten projektien toteuttamiseen. Pääasiallisena toimintanaan yhdistys ylläpitää kaikille avointa työtilaa, josta löytyy työkaluja 3D-tulostimesta ompelukoneeseen ja puusorviin. Yhdistys järjestää myös kursseja jäseniään kiinnostavista aiheista. Lisäksi Hacklab Jyväskylä tarjoaa yhteisön, josta löytyy miltei ammattimaista apua oman osaamisen kehittämiseen ja hankkeiden toteuttamiseen. Konsepti on maailmalla laajalti levinnyt ja kulkee nimillä hacklab, hackerspace tai makerspace. Yhteensä vastaavia tiloja on maailmalla n. 2100. Viikottaiset avoimet ovet tarjoavat kaikille mahdollisuuden tulla tutustumaan toimintaamme ja tiloihimme.

Uudesta tilasta tehtiin 3D-malli suunnittelun tueksi.

Vuonna 2011 perustetun yhdistyksen kasvu on ollut tasaista, ja kasvun johdosta viime vuonna päätettiin selvittää uusien, isompien tilojen vuokraamista. Uudet, yli kaksi kertaa suuremmat mutta silti edulliset tilat löytyivätkin Jyväskylän Kortepohjan ylioppilaskylästä. Samassa kiinteistössä on myös laajennusmahdollisuus, joten yhdistyksemme yhä kasvaessa voimme pysyä samoissa tiloissa. Tilojen sovittaminen Hacklabin toimintaan edellyttää kuitenkin muutostöiden tekemistä, jotta entinen kuntosali saadaan palvelemaan työtilan tarpeita. Erityisesti sähköremonttia tarvitaan, jotta työstölaitteiden turvallisuus saadaan taattua. Yhdistyksemme tahto olikin kerralla remontoida tila mahdollisimman toimivaksi pitempiaikaista käyttöä varten.

Uudet tilat koostuvat kolmesta huoneesta, joista yksi on varattu sosiaaliseksi tilaksi ja pölyttämättömien töiden kuten ohjelmoinnin, tekstiili- ja elektroniikkatöiden tekemiseen, yksi pölyävien töiden kuten puutöiden tekemiseen sekä yksi maalaus- ja tulitöiden tekoon. Fuugin apurahalla rahoitetaan sosiaalisen ja pölyävän tilan pintojen uusiminen, uuden sähköjärjestelmän ja pölynpoiston toteuttaminen. Muutostyöt sähkötöitä myöten toteutetaan talkootyönä. Yhdistyksemme on erittäin kiitollinen Fuugille tuesta!

Yksi kommentti artikkeliin ”Hacklab Jyväskylä ry uusii tilansa Fuugin tuella”

Jätä kommentti