Aineistot talteen Suomen kirjastomuseossa

Fuugin avustuksella Vaasassa sijaitseva Suomen kirjastomuseo pystyi siirtymään luetteloidun ja digitoidun aineiston Museoviraston ylläpitämästä WebMusketista Omeka-julkaisujärjestelmään. Siirto on tehty Access-tietokantadumpin sisältämästä datasta ja kuvista. Musketin dumpin kuvaus oli hyvin suppea, joten käsityötä oli aika paljon mutta siitä selvittiin.

Uudet sivut löytyvät osoitteesta: http://www.kirjastomuseo.fi. Sivusto on kaksikielinen siten, että suomenkielinen sivusto on master ja siitä haravoidaan sisällöt ruotsinkieliseen versioon. Omekan nykyisessä versiossa ei ole aitoa kaksikielisyyttä, joten tietokannat ja sivustojen pitää olla erilliset.

Tekninen ympäristö

Omeka on asennettu https://www.sigmatic.fi -webhotelliin, joka tarjoaa tarvittavat puitteet normaaliin käyttöön. Rajoituksena on se, että PHP-CLI -moduli ei ole saatavilla ja näin ollen CVS-import ei ollut suoraan mahdollinen. OAI-PMH-haravointi toimii moitteettomasti.

Fuugin säätiön avustusta käytettiin laitteisiin ja työhön.

Kirjastomuseo saa lahjoituksina valokuvia, kirjoja ja kirjastohistoriallista esineistöä. Seuraava tarve olisi saada artikkelikokoelma Omekaan, jotta vanhojen lehtiartikkelien haku olisi sujuvampaa. Kyseessä olisi viitetietokanta.
Yksi kommentti artikkeliin ”Aineistot talteen Suomen kirjastomuseossa”

Jätä kommentti