SuperSoftware Oy ja TIM

TIM on Jyväskylän yliopistossa kehitetty avoimen lähdekoodin dokumenttipohjainen pilvipalvelu interaktiivisten materiaalien tuottamiseksi. Sivulta https://tim.jyu.fi/view/tim/TIM-esittely lainaten ”sillä voidaan rakentaa mitä tahansa oppimateriaalia pienestä kalvosta kokonaisen oppikirjaan.  Nykyiset materiaalit ovat menneet kamaliksi linkkisotkuiksi, joista juonen löytäminen on vaikeaa. Tavoite on siis palata takaisin kirjamaiseen mietittyyn järjestykseen. Sellaiseen, josta tietää, että kun on materiaalin käynyt läpi, on asiasta jonkinlainen kokonaiskuva. TIMissä kirjaan lisätään vielä välitön vuorovaikutus. Näin TIM soveltuu yksinopiskeluun, MOOC-kursseille, perinteiseen luento-opetukseen, Flipped Classroom, Peer Instruction yms. opetukseen. TIMissä on myös erittäin monipuoliset mahdollisuudet kurssien osasuoritusten seurantaan. Tätä ominaisuutta voi käyttää, vaikka ei kurssilla muita TIM-ominaisuuksia käyttäisikään.”

Opiskelijat ja opettajat pitävät TIMistä laajasti. Jatkokehitystä toki tarvitaan, ja TIM soveltuu myös kurssisuoritusjärjestelmäksi. TIMiä käytetään useissa oppilaitoksissa eri puolilla Suomea, ja vähitellen on syntynyt myös yhteistyötä ulkomaisten yliopistojen kanssa. TIM soveltuukin monipuolisesti myös koulutusvientiin osaksi avoimen lähdekoodin palveluliiketoimintaa.

Tässä yritys- ja yliopistosektorin FOSS-yhteistyöprojektissa yhdistyy (ja tarvitaan) markkinointiviestintää, ohjelmointitaitoa ja verkostoja kehittyviin maihin – hakijayrityksen työntekijät ja omistajat ovat Suomesta ja Nepalista, ja yhteistyötä on vuoden mittaan (osin aivan TIMin ulkopuoleltakin) löytynyt paljon myös Itä-Euroopan ja Afrikan maiden suuntaan.

FUUGin säätiön tuella voidaan kustantaa osa-aikaisen (25-30%) koodari-koordinaattorin työ, jolloin saadaan järjestelmää kehitetyksi eteenpäin tehokkaammin 3-4 kuukauden ajan, jona aikana myös löydettäneen lisää ulkopuolisia kumppaneita sekä käyttämään ja kehittämään järjestelmää että rahoittamaan jatkokehitystä. Mahdollisuuksia on ennen pitkää eri maiden opetusministeriöiltäkin saada kiinnostusta. Myös laajempi yritysyhteistyö erilaisilla palvelukonsepteilla on valmisteltavana ja hyvässä vaiheessa.

Yksi kommentti artikkeliin ”SuperSoftware Oy ja TIM”

Jätä kommentti