Clock-8001 tapahtumatuotantoajastimen jatkokehitys FUUG:n tuella

Clock-8001 (https://gitlab.com/Depili/clock-8001) on avoimen lähdekoodin kello ja ajastin erityisesti tapahtumatuotannon tarpeisiin. Kello toimii sekä lava-ajastimena esiintyjille että eri tuotantopisteiden koordinointiin. Käyttäjä voi valita näytölle kellonajan lisäksi sekä ylös, että alaspäin laskevia ajastimia, tekstiä, videotoistinten aikatietoja tai äänikortin kautta vastaanotetun LTC-aikakoodin.

Kellon ominaisuuksia on mahdollista ohjata Open Sound Control (OSC) -protokollan avulla verkon yli. Yleisimmin ohjaukseen käytetään Bitfocus Companion (https://github.com/bitfocus/companion) -ohjelmistoa. Kello osaa myös vastaanottaa tilatietoja suoraan monesta kaupallisesta tapahtumatuotannossa käyteystä järjestelmästä, kuten mitti, millumin ja vmix ohjelmistoista sekä tricaster videomikseristä että picturall mediatoistimesta. Kello on myös mahdollista liittää osaksi limitimer, stagetimer2 tai irisdown lava-ajastinjärjestelmiä.

Alkujaan kello on kehitetty Raspberry Pi -alustalle. Jatkuvien saatavuusongelmien takia nyt saadulla avustuksella on tarkoitus pääasiassa tehdä kellosta jakelupaketit Linux, macOS ja Windows -käyttöjärjestelmille.

Clock-8001 käytössä esitelmän lava-ajastimena. Etu-vasemmalla nähtävissä myös Bitfocus Companionilla toteutettu ohjauspaneeli kellolle.

Jätä kommentti