Breeze 2.0: verkkosovellus lääkeseulonnan tulosten interaktiiviseenanalysointiin ja visualisointiin

Breeze 2.0 verkkosovelluksella voidaan analysoida lääkeseulonnan tuloksia ja suorittaa seulonnan laadunvalvontaa, tulkita tunnistettuja lääkeosumia väärien positiivisten/negatiivisten löytämiseksi, sekä tehdä tulosten jälkianalyysia ja visualisoida tuloksia.

Breeze 2.0- verkkosovellus julkaistiin Nucleic Acids Research –julkaisusarjassa 2023 (Nucleic Acids Research, Volume 51, Issue W1, 5 July 2023, Pages W57–W61, https://doi.org/10.1093/nar/gkad390). Julkaisulla on tähän mennessä 4 viittausta ja käyttäjämäärät ovat nopeassa kasvussa (toistaiseksi > 2800 uutta käyttäjää). Vuoden 2020 Breeze julkaisu on tähän mennessä kerännyt 84 viittausta.

Uusina ominaisuuksina Breeze 2.0 sisältää (1) kuratoidun tietokannan julkaistuista lääkeseulonta tuloksista,mikä helpottaa käyttäjien tietojen helppoa integrointia ja ristivertailua julkisesti saatavilla oleviin tietokokonaisuuksiin ja (2) standardoidun vertailun terveisiin kontrolleihin tai muihin vertailutietosarjoihin sekä (3) käyttäjien tuottamien ja julkaistujen tulosten uudet interaktiiviset visualisoinnit.

Parhaillaan kehityksen kohteena on lääkkeiden tehoa kuvaavien uusien mittareiden integrointi viruslääkeseulonnan tulosten analysointiin. Myös uusia julkaistuja lääkeseulontatuloksia lisätään tietokantaan. Uusi käyttöliittymä on intuitiivisempi ja helpompi käyttää, erityisesti ohjelmointia osaamattomille käyttäjille. Tuomme lähdekoodin myös vapaasti saataville avoimen lähdekoodin R-pakettina. Sen avulla tutkijat, lääkärit ja yritykset voivat muokata toimintoja omien tarpeidensa mukaan ja tukea sovelluksen jatkokehitystä raportoimalla virheistä ja ehdottamalla uusia ominaisuuksia ja päivityksiä.

Jätä kommentti