Joulukuun 2014 myönnetyt apurahat

Fuugin säätiö jakaa useita kertoja vuodessa apurahoja ja avustuksia säätiön tarkoituksen mukaisesti avointen tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseksi. Säätiön hallitus kokoontui 19.12.2014 ja siihen mennessä saapuneiden hakemusten joukosta päätettiin tukea seuraavia hankkeita: Vaasa Hacklab ry ry:lle 3000 euroa ihmiskokoluokan esineiden 3D-skannerin rakentamiseen käyttämällä 30 kpl Raspberry Pi:tä ja kameramoduulia, sekä skannaukseen tarvittien avoimen lähdekoodin …

Lue lisää

Linus Nyman: väitöskirja forkkaamisesta

Fuugin säätiö päätti tukea Linus Nymanin väitöskirjan tekemistä vuonna 2014. Väitöskirjan otsikko on ”Understanding Code Forking in Open Source Software – An examination of code forking, its effect on open source software, and how it is viewed and practiced by developers.” Väitöskirja tutkii ns. ”forkkaamista” (code forking) avoimen lähdekoodin (free/open source) ohjelmissa. Laajasti määriteltynä forkkaminen …

Lue lisää

Vaasa Hacklab: 3D-skannerin ja 3D-kuvantamisohjelman kehitys

Fuugin säätiö päätti tukea Vaasan Hacklab ry:tä hankkeessa, jossa Vaasa Hacklabin tavoitteena on rakentaa ihmiskokoluokan esineiden 3D-skanneri ja pyrkiä kehittämään 3D-kuvamallinnukseen soveltuvia open source -ohjelmistoja yhä pidemmälle. Hankkeessa on ajatus kehittää useasta kuvasta yhdistämällä muodostettavien 3D-mallien luomiseen soveltuva 3D-skannerikokonaisuus open hardware -ajatuksella myös muiden asiasta kiinnostuneiden avuksi ja samalla pyrkiä kehittämään ohjelmistoa. Vaasa Hacklab hankkii …

Lue lisää

Helsinki Hacklabin remontti loppusuoralla

Uusi elektroniikkalabra
Uusi elektroniikkalabra

šHelsinki Hacklab ry ylläpitää hakkeritilaa/hacklabia Helsingissä, jossa jäsenet voivat rakentaa erilaisia projekteja yhdessä tai itse. Ajatuksena on myös harrastaa ideoidenvaihtoa ja muuta sosiaalista kanssakäymistä.

FUUGin säätiö antoi vuonna 2014 tukea uuden langattoman verkon rakentamiseen, uuden tilan remontointiin ja sähköiseen lukitukseen.

Lue lisää

Syyskuun 2014 myönnetyt apurahat

Fuugin säätiö jakaa useita kertoja vuodessa apurahoja ja avustuksia säätiön tarkoituksen mukaisesti avointen tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseksi. Säätiön hallitus kokoontui 8.9.2014 ja syyskuun alkuun mennessä saapuneiden hakemusten pohjalta päätettiin myöntää seuraavat apurahat: Helsinki Hacklab ry:lle tulityötilan rakentamiseen ja langattoman verkon parantamiseen 3000 euroa Kimmo Kurpalle tekemänsä avoimen lähdekoodin yrityskäyttöä koskevan tutkielman tiedon jalkauttamiseksi …

Lue lisää

Paul Brown: Koneet Kiertoon

Fuugion säätiö päätti tukea Koneet Kiertoon -hanketta vuonna 2014. Koneet Kiertoon-nimisen organisaation tarkoituksena on kierrättää vanhoja tietokoneita asentamalla niihin Ubuntu Linux -käyttöjärjestelmä. Koneen alkuperäisellä käyttöjärjestelmällä ei ole väliä, Linux toimii koneessa kuin koneessa. Se on avoimen lähdekoodin järjestelmä, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että erillisiä maksullisia virustorjuntaohjelmia ei tarvita. Linux on amerikkalais-suomalaisen Linus Torvaldsin kehittämä käyttöjärjestelmä, …

Lue lisää

Helsinki Hacklab: uusi langaton verkko ja tulityötila

Fuugin säätiö päätti tukea Helsinki Hacklab ry:tä vuonna 2014. Helsinki Hacklab ry ylläpitää hakkeritilaa/hacklabia Helsingissä, jossa jäsenet voivat rakentaa erilaisia projekteja yhdessä tai itse. Ajatuksena on myös harrastaa ideoidenvaihtoa ja muuta sosiaalista kanssakäymistä. Jokatiistaisten ”kerho-iltojen” suosion kasvaessa wanhoista kuluttajatason laitteista rakennettu langaton verkko on ruvennut ylikuormittumaan joten Helsingin Hacklab haki avustusta modernin yrityskäyttöön tarkoitetun laitteiston hankintaan. Lisäksi Helsingin Hacklab on muuttamassa uusiin tiloihin Pitäjänmäessä. Pitäjänmäki valikoitui alueeksi …

Lue lisää

Kimmo Kurppa: Avoin lähdekoodi ja siitä muodostetut ohjelmistokomponentit aloittavan ohjelmistoyrityksen resurssina

Fuugin säätiö päätti tukea Kimmo Kurppaa tutkimustyönsä edistämisessä vuonna 2014. Kauppatieteiden maisteri Kimmo Kurppa on selvittänyt yrittäjyyden Pro Gradu tutkimuksessaan millaisen lähtökohdan vapaasti saatavilla oleva avoin lähdekoodi ja siitä muodostetut ohjelmistokomponentit tarjoavat sellaiselle aloittavalle ohjelmistoyritykselle, joka haluaa valmistaa omia kaupallisia ohjelmistotuotteita. Kurppa on havainnut tutkimuksessaan, että aloittava ohjelmistoyritys pystyy helpottamaan aloittavalle yritykselle tyypillistä niukkojen resurssien …

Lue lisää

FUUG.fi uudistettu

Tervetuloa uudistettuun FUUG.fi:hin! Julkaisimme kesäkuun alussa 2014 uudistetun FUUG.fi:n, joka korvaa FUUG ry:n ja Fuugin säätiön aiemman sivuston, joka ehti olla käytössä noin 15 vuotta ilman isompaa päivitystä. Vanhat sivut löydät vielä osoitteesta archive.fuug.fi.