Taudinpurkauspelin jatkokehitys

Fuugin säätiö on myöntänyt avustuksen Helsingin yliopiston Eläinlääketieteelliselle tiedekunnalle kehitettävän Taudinpurkauspelin jatkokehitystä varten. Avustuksen suuruus on 5000€ ja sen avulla keväällä 2015 aloitettua kehityshanketta on mahdollista jatkaa, jotta peliin voidaan lisätä uusia tärkeitä toiminnallisuuksia. Hanke toteutetaan monitieteisessä ryhmässä, johon kuuluu eläinlääketieteen asiantuntijoita ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita.

Taudinpurkauspeli on eläinlääketieteen opiskelijoille tarkoitettu web-sovellus, jolla luodaan pelinomainen oppimisympäristö opiskelijoiden käyttöön. Pelissä ratkotaan erilaisia tautitapauksia ja pyritään määrittämään niiden diagnoosi pelaamisen aikana kerättävien lisätietojen avulla.

Pelin avulla opiskelijat voivat ratkaista aitoja ammatillisia ongelmia, joita he eivät Suomen hyvän eläintautitilanteen vuoksi pääse käytännössä harjoittelemaan, mutta joiden vastustamiseksi heillä täytyy olla valmiuksia.

Koska oppimisympäristö on toteutettu avoimen lähdekoodin avulla, voisi sen käyttö tulevaisuudessa olla mahdollista laajemmin myös eläinlääketieteellisen oppiaineen ulkopuolella. Tämä tarkoittaa, että myös muilla kuin opiskelijoilla olisi pääsy opetusmateriaaliin, joka voisi siten toimia laajemmin täydennyskoulutusmateriaalina.

Suomen Eläinlääketieteellisen tiedekunnan lisäksi hankkeen tarjoamasta avoimesta teknologiasta voisivat hyötyä myös kansainvälisesti muut eläinlääketiedettä opettavat ja tutkivat korkeakoulut.

Ohjelmiston kehitystä voi seurata hankkeen GitHub-tilillä.

Hankkeesta saa lisätietoja Anna-Maija Virtalalta (sähköposti: anna-maija.virtala(at)helsinki.fi).

 

3 kommenttia artikkeliin ”Taudinpurkauspelin jatkokehitys”

Jätä kommentti