Wekan -ohjelmiston toimintojen täydentäminen ja virheiden korjaus

Wekan on Trellon kaltainen kanban-taulu, työkaluohjelmisto  tehtävien suunnitteluun ja seurantaan. Sitä kehittää vapaaehtoistiimi ohjelmoijia ympäri maailmaa. Wekan on avointa lähdekoodia MIT-lisenssillä ja eroaa koodiltaangrafiikoiltaantoiminnoiltaan ja kielitueltaan Trellosta. Wekanin voi asentaa palvelimelle, omalle koneelle tai sisäverkon palvelimelle niin että tietoja ei tarvitse antaa ulkopuoliselle yritykselle. Tämä on tärkeää myös EU:n tietosuojauudistuksen takia.

Wekaniin on aikaisemmin lisätty Fuugin rahoitustuella uusia toimintoja, Nyt Fuugin säätiö tukee Wekania 2500 euron avustuksella Wekan-ohjelmiston edelleen kehittämiseen. Apurahaa tullaan käyttämään seuraavasti.

  1. Täydennetään toimintoja Wekan tietojen tuontiin, vientiin, lisäykseen ja poistoon

Tietojen tuonti Trellosta ja Wekan-muodossa tuonti/vienti ei kata kaikkia tietoja. Osa tiedoista puuttuu tai tuonti/vienti keskeytyy virheilmoitukseen.

Käyttäjiä, kortteja ja listoja ei voi vielä lisätä, poistaa, tuoda ja viedä kaikilla tavoilla.

Nämä korjaukset ja lisätoiminnot liittyvät läheisesti EU:n tietosuojauudistuksen vaatimuksiin tietojen käsittelylle.   Omadata ja yksityisyyden suoja ovat myös Fuugin säätiön tämän vuoden teema.

Uutta Wekan Snap/Docker/lähdekoodi versiossa: LDAP kirjautuminen. Tulossa: Bugikorjauksia. Käyttäjien lisäys/poisto ainakin ei-LDAP kirjautumiseen.

2) Korjataan virheitä

Monissa Wekanin toiminnoissa on raportoitu  virheitä. Käyttäjän on mahdollista saada Wekan virhetilaan, jossa jotain taulua ei voi avata.  Käyttäjä joutuu tekemään monimutkaisia korjauksia suoraan tietokantaan manuaalisesti, jotta tiedot saa pelastettua. Jotkut Wekan käyttäjät eivät käytä osaa Wekanin toiminnoista tämän takia.

Nämä korjaukset mahdollistavat Wekanin uusien toimintojen käyttöönoton.

Uutta Wekanissa: IFTTT säännöt automatisointiin, kuten Trellon Butler. Tulossa: Bugikorjauksia ja uusia automatisointi toimintoja.

Wekanin kehitykseen osallistuminen ja seuraaminen

Wekan kehitykseen voi osallistua GitHubin kautta, lisätietoja wikissä. Kehityksen etenemistä voi seurata yllä kohdissa 1) ja 2) mainittujen linkkien kautta sekä muutoslokista.

2 kommenttia artikkeliin ”Wekan -ohjelmiston toimintojen täydentäminen ja virheiden korjaus”

Jätä kommentti