Clock-8001 tapahtumatuotantoajastimen kehitys FUUG:n tuella

Pino testissä olevia ledimatriisikelloja.

Clock-8001 (https://gitlab.com/Depili/clock-8001) on avoimen lähdekoodin kello ja ajastin erityisesti tapahtumatuotannon tarpeisiin. Kello on suunniteltu ajettavaksi Raspberry Pi -tietokoneilla ja kellonäyttö tuotetaan joko näytölle tai led-matriisiin. Kello toimii sekä lava-ajastimena esiintyjille että eri tuotantopisteiden koordinointiin.

Käyttäjä voi valita näytölle kellonajan lisäksi sekä ylös, että alaspäin laskevia ajastimia, tekstiä tai äänikortin kautta vastaanotetun LTC-aikakoodin.

Kellon ominaisuuksia on mahdollista ohjata Open Sound Control (OSC) -protokollan avulla verkon yli. Yleisimmin ohjaukseen käytetään Bitfocus Companion (https://github.com/bitfocus/companion) -ohjelmistoa. Kello osaa myös vastaanottaa tilatietoja suoraan kaupallisista Mitti ja Millumin -ohjelmistoista.

Tapahtumakäyttöä varten on huomiota kiinitetty kellon toimintavarmuuteen. Tämän takaamiseksi ympäristönä käytetään Buildroot:lla käännettyä erittäin karsittua Linux-käyttöjärjestelmää. Fuugin säätiön avustuksella on tarkoitus panostaa projektin testausjärjestelmiin ja käännösautomaatioon.

Clock-8001 käytössä Nordic Business Forum 2019 tapahtumassa. Lavalla Steve Wozniak.

Jätä kommentti