AgOpenGPS:n suomenkielinen dokumentaatio on julkaistu

Elokuussa 2021 myönnetyn Fuugin säätiön apurahan avulla olen työstänyt suomenkielistä dokumentaatiota AgOpenGPS-järjestelmälle, jota voidaan käyttää traktorin tai muun maatalouskoneen automaattiseen ohjaukseen pellolla. Tämä parantaa työn tarkkuutta, vapauttaa kuljettajaa tekemään havaintoja kasvustosta sekä säästää tuotantopanoksia ja tätämyöden myös ympäristöä.

Dokumentaatio löytyy osoitteesta https://github.com/sytem/AgOpenGps-ohje/

Tällähetkellä dokumentaatiopaketti on muodossa, jossa aihetta aikaisemmin tuntematon viljelijä voi lähteä hyödyntämään omassa projektissaan. Tavoite on jatkossakin tuota päivittää ja ylläpitää, varsinkin kun nyt lukijoilta saa palautetta siitä miten rakennusprojektit ovat onnistuneet ja mitä kohtia on mahdollisesti vielä jäänyt epäselväksi.

Fuugin sivujen kautta projekti on saanut myös hyvin näkyvyyttä ja mm. eräs ammattikorkeakoulu on pohtimassa tämän mahdollisuuksia opetuskäytössä. Myös muista mielenkiintoisista sovelluskohteista on kirjoitusaikana puhuttu eri tahojen kanssa.

Toisena osana projektissa mukana ollut avoimeen käyttöön tarjottava GPS-korjausdata Helsingin alueella on globaalin komponenttipulan takia viivästynyt, tarvittavat komponentit saapuivat sen verran myöhään syksyllä että asennukseen katolle ei päästy ennen lumia. Tämä on ohjelmassa keväämmällä, ja korjaussignaali tulee saataville RTK2GO-sivuston kautta

Kiitän säätiötä saamastani tuesta.

Teppo Rekola

Jätä kommentti