Joulukuussa 2016 myönnetyt avustukset

Fuugin säätiö jakaa useita kertoja vuodessa apurahoja ja avustuksia säätiön tarkoituksen mukaisesti avointen tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseksi. Säätiön hallitus kokoontui 14.12.2016 ja siihen mennessä saapuneiden hakemusten joukosta päätettiin tukea seuraavia hankkeita: Merike Kamuselle 1000 euroa opinnäytetyöstä otsikolla ”Avoimeen lähdekoodiin perustuvan paikkatietojärjestelmäsovelluksen hyödyntäminen terveydensuojelun tehtävissä” Tuomo Ryynäselle 1000 euroa avoimen lähdekoodin opettamiseksi Haaga-Heliassa Säätiön hallitus kokoontuu seuraavan kerran …

Lue lisää

Avoimen lähdekoodin paikkatietosovellus terveydensuojelussa

Karttakuva © MML 09/2016 Tutkimus- ja kehityshanke paikkatieto-osaamisen kehittämiseksi Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän terveydensuojelun yksikössä lähti alulle kehitysideasta keväällä 2016. Varsinaisesta opinnäytetyön toteuttamisesta sovittiin työn tilanneen organisaation kanssa kesällä 2016 ja työ valmistui marraskuussa 2016. Työn tavoitteena oli tutkia erilaisia paikkatieto-ohjelmistoja ja määrittää tilaajaorganisaation terveydensuojelun yksikön tarpeisiin soveltuva paikkatietojärjestelmäsovellus ja alustaa tämän käyttöönotto. Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän terveydensuojelun yksikkö …

Lue lisää

Avoin.Systems saavutti Odoo-projektin tavoitteet FUUG:in tuella

Avoin.Systems ja Suomen Odoo-yhteisö pääsi erinomaiseen tulokseen FUUGin apurahan avulla Odoon käännösprojektissa. Apurahan avulla Odoon suomenkielinen käännöstaso nousi 46%:sta 59%:iin, joka tarkoittaa ~3600 termiä! Käännettyjen termien määrä on valtava, koska käännettävät termit voivat olla yksittäisistä sanoista aina pitkiin ohjeviesteihin tai sähköpostipohjiin. Käännöstyö tehtiin Transifex-järjestelmään, josta käännökset siirtyvät osaksi avoimen lähdekoodin Odoo-järjestelmää. FUUG-apuraha käytettiin kahden käännöstapahtuman …

Lue lisää

Syyskuussa 2016 myönnetyt avustukset

Fuugin säätiö jakaa useita kertoja vuodessa apurahoja ja avustuksia säätiön tarkoituksen mukaisesti avointen tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseksi. Säätiön hallitus kokoontui 21.6.2016 ja siihen mennessä saapuneiden hakemusten joukosta päätettiin tukea seuraavia hankkeita: Plan First Oy:lle 5000 euroa Odoon palkkaosion lokalisointiin Tuomo Ryynäselle 2000 euroa Happy Hacking Day -tapahtuman järjestämiseen Säätiön hallitus kokoontuu seuraavan kerran joulukuussa 2016. Fuugin säätiön jatkuvaan …

Lue lisää

Xorg foundation vierailee Happy Hacking Day -tapahtumassa

Neljättä kertaa Haaga-Heliassa järjestettävä Happy Hacking Day kasvaa kolmipäiväisen kansainvälisen tapahtuman järjestäjäksi. Syyskuun 21.-23. päivä Happy Hacking Day 4.0 tarjoaa puitteet vuosittain järjestettävälle X.org -kehittäjätapahtumalle XDC2016. X.org on säätiö joka tarjoaa avoimen lähdekoodin toteutuksen graafiselle käyttöliittymälle ja se on suosittu ratkaisu erityisesti Linux- ja Unix-ympäristöissä. Maailmassa käyttäjiä ohjelmistolla on ollut kymmeniä miljoonia sen elinkaaren aikana. …

Lue lisää

Odoo ERP-järjestelmä suomalaisen palkanhallinnon tarpeisiin

Plan First Oy:lle syyskuussa 2016 myönnetyllä avustuksella on tarkoitus kehittää ja lokalisoida Odoon palkkaosioita vastaamaan suomalaisia palkkahallinnon tarpeita. Erityisiä kehitettäviä kohteita ovat progressiivisten verokorttien hallinta, palkkalajit, TYEL-maksut, sosiaaliturvamaksut, palkkakuitti ja palkkalajeista syntyvät kirjanpidon automaattiset viennit sekä viranomais –ja vakuutusyhtiöraportointi. Tavoitteemme on julkaista lokalisoitu palkkahallinnon moduli marras-joulukuun aikana. ”Kiitämme Fuugin säätiötä saamastamme tuesta, jolla pyrimme edistämään …

Lue lisää

Kesäkuussa 2016 myönnetyt avustukset

Fuugin säätiö jakaa useita kertoja vuodessa apurahoja ja avustuksia säätiön tarkoituksen mukaisesti avointen tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseksi. Säätiön hallitus kokoontui 21.6.2016 ja siihen mennessä saapuneiden hakemusten joukosta päätettiin tukea seuraavia hankkeita: Kolibre ry:lle 6500 euroa näkövammaisten äänikirjasoittmien kehittämiseen Säätiön hallitus kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa 2016. Fuugin säätiön jatkuvaan apurahahakuun voi koska tahansa jättää hakemuksia. Sama hakija tai …

Lue lisää

Digitaalinen äänikirjastosoitin näkövammaisille

Kolibre ry on Suomessa toimiva aatteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lukemisesteisille kehitettyjä tietojärjestelmiä. Ohjelmat, joita Kolibre hallinnoi ja kehittää, perustuvat avoimeen lähdekoodiin ja ne julkaistaan kaikkien saataville osoitteessa github.com/kolibre. Yhdistys on muun muassa kehittänyt toiminnastaan internetpohjaisen äänikirjasoittimen Kolibre Vadelman ja siihen kuuluvan palvelinratkaisun Kolibre KADOKSEN (Kolibre Adaptive Daisy Online Service). Vadelman lähdekoodin avulla kuka tahansa …

Lue lisää

Tampere Hacklabin avustus 2015

Tampere Hacklab sai 2015 joulukuussa Fuugilta avustusta uusien puu- ja metallityצtilojen varustamiseen. Tämän avustuksen avulla puutyötilaan hankittiin sirkkeli ja metallityötila sai TIG-hitsin. Uusiin tiloihin muuttamisen jälkeen Hacklabille rakennettiin erilliset puu- ja metallityötilat joissa jäsenet pääsevät rakentelemaan rautaprojektejaan. Jäsenet ovat ottaneet uudet tilat vastaan innolla ja erityisesti Fuugin rahoittamat sirkkeli ja TIG olivat erityisen mieluisia lisiä …

Lue lisää

Huhtikuussa 2016 myönnetyt apurahat

Fuugin säätiö jakaa useita kertoja vuodessa apurahoja ja avustuksia säätiön tarkoituksen mukaisesti avointen tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseksi. Säätiön hallitus kokoontui 11.4.2016 ja siihen mennessä saapuneiden hakemusten joukosta päätettiin tukea seuraavia hankkeita: Avoin.Systemsille (Web-veistämö Oy) 5000 euroa Odoo-toiminnanohjausjärjestelmän käännöstyöhön Tawasta OS Technologies Ltd:lle 4000 euroa suomalaisiin käytäntöihin sopivan maksumuistutusmoduulin kehittämiseksi Odoo-toiminnanohjausjärjestelmään Suomen kirjastomuseoyhdistys ry:lle 3000 …

Lue lisää